Omschrijving

Verdiep je in fysieke veiligheid, risico- en crisismanagement

Ben jij geïnteresseerd in veiligheidsmanagement en wil jij risico’s kunnen inschatten, de gezondheid van burgers waarborgen en rampen voorkomen? Kies dan voor HBO Veiligheidsmanagement! Je maakt kennis met het beroep van veiligheidsmanager en gaat aan de slag met crisismanagement: hoe bereidt Nederland zich voor op rampen en crises? Maar je berekent ook de risico’s van een ramp en verdiept je in hoe deze zijn te voorkomen. Ook verdiep je je in fysieke veiligheid: het gebruik van vervoer van gevaarlijke stoffen bijvoorbeeld. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn: omgevingsrecht, verantwoordelijkheden van ondernemingen, massapsychologie en bedrijfsprocesanalyse. Lijkt dit je wat? Schrijf je dan nu in!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Is dit hbo-programma iets voor mij?

Dit programma HBO Veiligheidsmanagement is interessant voor iedereen die een veiligheidsfunctie heeft of ambieert, bijvoorbeeld binnen defensie of de politie, of werkt als beleidsmedewerker integrale veiligheid. Je hebt geen vooropleiding nodig om de Veiligheidsmanagement opleiding te kunnen volgen. Houd er wel rekening mee dat het programma op hbo-niveau gegeven wordt.

Wat is een hbo-programma?

Kom jij in je werk of je dagelijkse leven kennis tekort over een bepaald onderwerp? Wil je je bijscholen en meer verdieping geven aan je werk? Dan is een hbo-programma iets voor jou! Binnen 3 tot 12 maanden verdiep je je in één thema. Na afloop ken jij de ins & outs én ontvang je een NTI-certificaat.

Inhoud

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welk vak of welke vakken de opleiding bestaat.

HBO-programma Veiligheidsmanagement 2553

Studieprogramma

Inleidende fase
  • Startmodule
  • Fysieke Veiligheid
  • Crisismanagement
  • Risicomanagement

Inclusief praktijkbijeenkomsten en webinar

Bij de opleiding Veiligheidsmanagement horen twee praktijkbijeenkomsten en een webinar. Hierbij krijg je extra uitleg over de theorie en wordt er aandacht besteed aan moeilijke vraagstukken. De volgende praktijkbijeenkomsten en webinar komen aan bod:

  • Fysieke veiligheid (webinar)
  • Crisismanagement (praktijkbijeenkomst)
  • Risicomanagement (praktijkbijeenkomst)

Onderdeel van volledige HBO Bachelor

Dit programma HBO Veiligheidsmanagement is een onderdeel van de erkende HBO Bachelor Integrale veiligheid. Je bent dus verzekerd van erkende kwaliteit en kunt bovendien studiefinanciering krijgen tegen gunstige voorwaarden. Lees hier meer over bij de tab Studieduur & lesgeld.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

FlexibelStuderen®

Praktijkdagen of webinars volgen van echte vakdocenten

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om te starten met het HBO-programma Veiligheidsmanagement heb je geen vooropleiding nodig. Je kunt direct met de opleiding beginnen.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over het HBO-programma Veiligheidsmanagement? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

Examen

NTI-certificaat

Dit programma is onderdeel van een door de NVAO-erkende HBO Bacheloropleiding. Wanneer je het hbo-programma met voldoende resultaat hebt afgerond, ontvang je een digitaal certificaat van NTI. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

Voordelen van examen doen bij NTI

  • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
  • Digitaal examen doen op tal van locaties door heel Nederland.
  • Maak papers in je eigen tempo en lever ze online in wanneer jij dat wilt.

Afronding en examenkosten

Dit programma HBO Veiligheidsmanagement sluit je af met 1 digitaal examen en 2 papers. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent. De examenkosten bedragen € 54,00 per maand. 

Kan ik doorstuderen?

Heb je dit programma succesvol afgerond en wil je je verder verdiepen? Dan is de HBO Bachelor Integrale veiligheid van Hogeschool NTI een goede vervolgstap. Indien je voldoet aan de toelatingseisen van deze HBO Bachelor kun je een vrijstellingsverzoek indienen voor de gelijknamige modules die deel uitmaken van deze bachelor.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij NTI betaal je geen extra kosten voor vakliteratuur, studiemateriaal en reprorecht. Wij hanteren een all-in concept. Hierdoor ben jij bij ons een stuk voordeliger uit dan bij reguliere hogescholen. Vergelijk de totale kosten van onze erkende opleidingen maar eens met die van andere opleiders. Dan zie je dat Hogeschool NTI ook financieel de beste keuze is.

Kosten HBO-programma Veiligheidsmanagement 2553

Het lesgeld is inclusief
  • Alle benodigde vakliteratuur
  • Begeleiding tijdens je hele studie
  • Gratis verlenging van je studieduur
  • Jouw certificaat

Veelgestelde vragen

Wat is veiligheidsmanagement?

Veiligheidsmanagement omvat het systematisch beheren en verbeteren van de veiligheid in organisaties door middel van beleid, procedures en praktijken. Dit systeem zorgt voor de identificatie, evaluatie en beheersing van veiligheidsrisico's, met als doel het voorkomen van ongevallen en het voldoen aan wettelijke verplichtingen, zoals die van de Arbowet. Het bevordert een veilige werkomgeving door proactief management en betrokkenheid op alle niveaus binnen de organisatie.

Wat doet een veiligheidsmanager?

Een veiligheidsmanager is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en handhaven van veiligheidsbeleid binnen een organisatie, gericht op het beschermen van werknemers, klanten en de algemene publieke veiligheid. Deze rol omvat risicoanalyse, het opstellen van preventieve maatregelen, training van personeel in veiligheidsprocedures en het waarborgen van naleving van wet- en regelgeving. Veiligheidsmanagers werken vaak nauw samen met andere afdelingen om een veilige werkomgeving te garanderen.

Wat houdt Veiligheidskunde in?

Veiligheidskunde is de discipline die zich richt op het analyseren, beheren en minimaliseren van risico's in werkomgevingen om veiligheid te garanderen en ongevallen te voorkomen. Dit vakgebied combineert technische, organisatorische en psychologische benaderingen om risicofactoren te identificeren, evalueren en controleren, en implementeert effectieve strategieën voor risicopreventie en -beheersing.

Hoe start ik de opleiding?

1

Inschrijfbevestiging

Je ontvangt een e-mail met inschrijfbevestiging, je studentnummer en inloginstructies voor de leeromgeving.

2

Inloggen leeromgeving

Gefeliciteerd, je kunt nu starten in de leeromgeving.

3

Starten met de eerste module

Na het aanmelden voor de startmodule in de leeromgeving kun je meteen beginnen.

Schrijf je nu in en start met de opleiding

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.