Nagelstyling
scroll

Allround nagelstylist

1 Welkom!

Welkom bij de proefles van de opleiding Allround nagelstylist. Door het doen van deze proefles krijg je meer inzicht in wat je kunt verwachten van het studeren bij NTI. Wij vinden het belangrijk dat jij een weloverwogen studiekeuze maakt. In deze proefles duik je in de lesstof en zie je hoe het lesmateriaal eruitziet. Natuurlijk kunnen we in deze proefles maar een heel klein gedeelte van de lesstof behandelen, we hopen dan ook dat dit onderwerp je aanspreekt ;-). Tijdens het doornemen van de lesstof kun je jouw kennis gelijk testen met de meerkeuzevragen! 

Succes met de proefles!

2 Proefles: Professionele nagelstyling

Proefles: Professionele Nagelstyling

Ontwikkel je tot specialist op het gebied van nagelstyling

Met deze proefles krijg je een indruk van de beroepsopleiding Professionele Nagelstyling van het NTI. Je krijgt inzicht in de lesstof. Je kan ook alvast vragen maken en deze zelf controleren. Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Heel veel succes en plezier met de proefles.

ACRYLNAGELS: DE WERKWIJZE
Inleiding. Acrylnagels worden gemaakt door een speciaal acrylpoeder en een acrylvloeistof te mengen. Hierdoor krijg je een acrylbolletje dat op de nagel verwerkt kan worden. Tijdens het modelleren van dit bolletje op de nagel zal het acryl vanzelf uitharden aan de lucht. Als het acryl goed hard is, kunnen de nagels in vorm worden gevijld en door polijsten of het aanbrengen van een top coat mooi glanzend worden gemaakt. Het acryl heeft in totaal 48 uur nodig om geheel uit te harden. Acrylnagels hebben bijna geen onderhoud nodig. Tweemaal per dag met nagelriemolie de nagelriemen inmasseren is voldoende. De olie zorgt ervoor dat de natuurlijke nagel verzorgd wordt, en houdt de acrylnagels tevens flexibel. Omdat acrylpoeder in veel verschillende kleuren en ook als glitterpoeder verkrijgbaar is, zijn met acryl de mooiste creaties denkbaar! Natuurlijk is acryl ook geschikt om natuurlijk ogende nagels te maken of een French manicure. In dit hoofdstuk laten we je stap voor stap de werkwijze zien voor het creëeren van diverse acrylnagels.

5.1    Opbouw van de kunstnagel

Bij het acrylnagelsysteem kun je op de volgende twee manieren te werk gaan:

  • Je brengt van tevoren eerst nageltips aan, waarna je de nagel opbouwt met acryl.
  • Je bouwt met acryl de nagels zelf helemaal op met behulp van speciale nagel- sjablonen.

Belangrijkste materialen die je hiervoor in elk geval nodig hebt, zijn liquids (acryl-vloeistoffen) en acrylpoeders. Deze twee onderdelen worden vervolgens samengevoegd, waardoor een zacht en kneedbaar acrylbolletje ontstaat, dat je in iedere vorm kunt modelleren. Belangrijke termen die we (eigenlijk bij alle systemen) veelvuldig zullen tegenkomen tijdens het styleren van de nagels, zijn: 

De smile line van de nagels

De smile line van de nagels is het randje aan het begin van het vrije nageluiteinde. De scheidingslijn tussen het roze gedeelte van het nagelbed en de witte kleur van de vrije rand.

De vrije top

De natuurlijke nagel is bij de vrije rand mooi dun, dit moet bij de kunstnagel dan ook een mooi dun eindresultaat hebben. Na het plaatsen van het product vijl je dan ook de voorkant vanaf de vrije top mooi dun richting de nagelplaat. De nagelplaat is dus zone 2. Als je vanaf de voorkant de vingertop naar je toewijst dan zie je dat de nagel in een boogje loopt. Dit heet de C-curve. Ook bij het afwerken van de nagel moet bij het kunstproduct dit boogje goed te zien zijn. Kijk goed naar de natuurlijke C-curve en gebruik dit bij het vijlen als basis.

Stresspunt (de nagelplaat)

 Waar de vrije top overgaat naar het nagelbed, noemen we het stressgebied. Druk op een natuurlijke nagel maar eens de vrije rand rustig naar beneden dan zie je een wit gebied, dat is het stresspunt. Deze bevindt zich dus vlak achter de vrije rand. Om breuken te voorkomen dient de kunstnagel op dit punt sterk te zijn. De bolling van de natuurlijke nagel wordt dan ook weer als basis gebruikt. De kunstnagel wordt op dit punt het dikst, dat noemen we ook wel de apex, oftewel het hoogste punt.

Nagelriemomgeving

Dit is het gebied waar het product dun afloopt richting nagelriem. De overgang van het product naar de natuurlijke nagel moet mooi overlopen. Bij de nagelriem zit de lunula en daar is de natuurlijke nagel nog niet volledig gekeratiniseerd en dus nog flexibel. Werk je te dik in dat gebied, dan zal het product bij een verkeerde beweging loslaten. De kunstnagel is tenslotte hard en bijna niet flexibel, dus je moet hier mooi dun werken, maar ook weer niet te dun. Het vereist de nodige oefening om dit onder de knie te krijgen.

5.2    Mix Ratio

De mix ratio is erg belangrijk om een goed resultaat bij de kunstnagel te bereiken. De liquid kan niet zonder poeder een sterke kunstnagel maken. De liquid zou ook uitharden als het lang aan zonlicht zou worden blootgesteld, maar het blijft dan een flexibele en zacht blijvende polymeer. Een polymeer waar geen nagel mee zou kunnen worden opgebouwd. De poeder geeft juist de sterke structuur aan de acryl. Het is dus belangrijk dat je zorgt dat de liquid en de acrylpoeder goed zijn gemengd. Teveel liquid, dus werken met een te nat bolletje, zorgt ervoor dat de kunstnagel te flexibel is en bij overmatig stoten zal de kunstnagel dan ook gaan loszitten. Te veel poeder kan er voor zorgen dat er kleine scheurtjes in de kunstnagel komen, omdat de acryl dan te droog is. Een te droge, brokkelige acrylnagel kan ook de natuurlijke nagel beschadigen.

De juiste mix ratio

Zorg dat je de juiste verhouding tussen de liquid en de poeder ontdekt. Het bolletje dat je opneemt moet een glazig, glad bolletje zijn dat na plaatsing op het nagelbed in vorm blijft en langzaam begint glad te trekken en te verspreiden. De mix ratio klopt als het bolletje na ongeveer vier tellen begint te versmelten. Bij een te nat of te droog bolletje zul je moeite hebben om de acryl in model te krijgen.

De uithardingstijd van de acryl ligt gemiddeld tussen de 2 en 3 minuten, en hardt dus aan de lucht uit. Door veel oefenen kun je snel en vaardig werken. Bij uv-acryl heb je meer tijd om te modelleren omdat deze acrylsoort onder een uv-lamp uithardt, net als bij gel. Het totale uithardingsproces duurt enkele uren en daarom moet een nieuwe set nagels de eerste 24 uur voorzichtig worden behandeld.

Ook bij het vijlen en polijsten van de kunstnagel dien je daar rekening mee te houden. Stileer de nagel met je penseel en niet met de vijl. Ga je te veel of te grof vijlen dan zal het oppervlak worden beschadigd of er ontstaan kleine minuscule barstjes die met het blote oog niet te zien zijn. Er ontstaan dan zwakke plekken omdat het polymerisatieproces is onderbroken.

Tijdens het polymerisatieproces ontstaan er microscopische luchtbelletjes tussen de gevormde kettingen van moleculen. Deze luchtbelletjes (de zuurstof ) hebben een negatief effect op het polymerisatieproces.

Na het zetten van de acrylnagels eindig je altijd met nagelriemolie. Adviseer je klant dit ook dagelijks op de nagelriemen, maar ook op de kunstnagel te smeren. De olie zorgt ervoor dat in die kleine gaatjes geen lucht kan komen zodat de nagel uiteindelijk, zonder zwakker te worden, flexibeler wordt. Houd er rekening mee dat de natuurlijke nagel ook flexibel is en dus moet de acryl, om breuken te voorkomen, ook flexibel worden gehouden.

 

5.3    De acrylproducten

Voor het professioneel plaatsen van een set acrylnagels heb je de volgende producten nodig:

•   Pro Pusher;
•   100/100 gritvijl;
•   150/150 gritvijl;
•   180/180 gritvijl;
•   240/240 gritvijl;
•   Nail Prep;
•   Acid Free Primer;
•   Nail Tips;
•   liquids;
•   acrylpoeders;
•   sjablonen;
•   penselen;
•   dappendish (glazen bakje voor de liquid)
•   een manicureborstel;
•   celstofdeppers;
•   een polijstvijl;
•   nagelriemolie;
•   topcoat;
•   brushpads (soort celstofdepper: 10x10 cm).

Verschillende soorten acrylpoeders zijn:

Clear

Clear is 100%  transparant en daardoor zeer geschikt voor een nagelbed dat van nature al mooi roze van kleur is en niet beschadigd is. Hiermee kun je een mooi natuurlijk effect creëeren.  Dit acrylpoeder wordt ook gebruikt voor glas- en designnagels, omdat je daar een transparant poeder voor nodig hebt om de kleur van het gekleurde acryl niet te verdoezelen.

Blush

Een roze acrylpoeder, geschikt om het nagelbed een mooie, gezonde roze kleur te geven, voor naturel nagels en in combinatie met French manicure.

Mega Pink

Mega Pink is een dieproze/transparante acrylpoeder die met name geschikt is voor naturel nagels en in combinatie met een French manicure.

Cover Pink

Een roze, dekkende acrylpoeder, zeer geschikt als verdoezelaar bij een lelijk nagelbed (bijvoorbeeld bij nagelbijters). Cover Pink is tevens geschikt om een klein nagelbed te verlengen.

Extra White

Extra White is helderwit van kleur. Er zijn verschillende namen voor een extra witte kleur voor de French ma- nicure. Een spierwitte acryl is ideaal voor een mooie French en goed te combineren met een mooie roze acryl.

White (natural)

Een zachtwit acrylpoeder, geschikt voor klanten die meer van een natuurlijk ogende French manicure houden, is White. Het is ook ideaal voor klanten met een klein nagelbed die toch graag een French manicure willen.

Color & Glitterpoeder

Zodra je wat meer ervaring hebt met acryl, kun je speciale effecten creëren, zoals glitters als nageltop of leuke bloemapplicaties.

Ben je na het volgen van de proefles enthousiast geworden?

Je kunt elke dag starten met de opleiding Professionele Nagelstyling dus zet vandaag nog de eerste stap!

8 redenen om bij het NTI te studeren

  1. Erkende opleidingen, gewaardeerd in het bedrijfsleven
  2. Prettige en deskundige begeleiding door ervaren docenten
  3. Voordelig lesgeld
  4. Flexibel studeren
  5. Studeren met veel persoonlijk contact
  6. Modern studeren via onze online leeromgeving
  7. Persoonlijke studiebegeleiding van een mentor
  8. Studeren op kosten van de werkgever en/of de fiscus

3 Studeren bij NTI

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Ben jij een vroege vogel, of duik jij liever ‘s avonds laat de boeken in? Met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Je krijgt les van topdocenten en wordt tijdens je opleiding begeleid door een mentor. Met jouw online leeromgeving en échte studieboeken studeer je op jouw manier. FlexibelStuderen® doe je bij NTI.

Studietools

Bij NTI gebruik je, afhankelijk van je opleiding, verschillende studietools. Zo ga je aan de slag in de online leeromgeving, gebruik je jouw Mijn NTI en werk je met studieboeken.

Demo online leeromgeving

De online leeromgeving is beschikbaar waar en wanneer je wilt en geeft jou alle benodigde tools tijdens jouw studie. Om een indruk te krijgen van de online leeromgeving kun je een gratis demo volgen. Hier leggen we overzichtelijk uit welke handige hulpmiddelen er tijdens het studeren voor jou klaar staan.

Ben je benieuwd hoe onze online leeromgeving eruit ziet?

Neem een kijkje in de gratis demo

Daarom FlexibelStuderen®:

  1. Erkende opleidingen, bekende naam
  2. Studeren met veel persoonlijk contact
  3. Voordelig studeren, transparant over kosten
  4. Studeren op jouw moment en jouw manier
  5. Overal studeren met onze online leeromgeving
  6. Persoonlijke begeleiding door mentoren en ervaren docenten
  7. Werkgevers zijn snel overtuigd

Direct inschrijven

Wij zijn trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Het zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Lees hier de verhalen van onze studenten

Wat is jouw volgende stap?

We denken graag verder met je mee! Het starten van een studie is spannend en roept misschien nog wel meer vragen op. Maar wist je dat iets nieuws leren ook bijdraagt aan je levensgeluk? Je verder ontwikkelen is bovendien goed voor je zelfvertrouwen en je hebt natuurlijk aan de eettafel weer iets te vertellen ;-)

Klaar om te beginnen?

Schrijf je nu in

Heb je na het doen van deze proefles nog vragen? Of zijn er dingen waar je over twijfelt? Onze studieadviseurs geven je geheel vrijblijvend een persoonlijk studieadvies en beantwoorden al je vragen.

5 Ervaringen

Wat vinden onze eigen studenten van hun opleiding?

Bij NTI streven we naar kwalitatief goed onderwijs dat voor iedereen bereikbaar is. En wie kan dit beter beoordelen dan onze eigen studenten?

Chantal, 47 jaar

5star reviews

"Dit is mijn 2de studie bij de NTI en ik ben nog steeds enthousiast! Er is veel verbeterd vergeleken met mijn eerste studie en het is heel duidelijk wat je wanneer moet doen. Verder heb je veel vrijheid om zelf je tempo te bepalen en is de leerstof duidelijk aangegeven in de meeste boeken. Ik kan studeren bij de NTI van harte aanbevelen!" 

Rick

5star reviews

"Prima opleiding! Het niveau is niet te moeilijk, je kunt er lekker snel doorheen werken. Ik vind de stages die erbij horen erg leuk.. zo leer je direct in de praktijk. Over het NTI zelf, ik zou ze zeker aanraden. Contact verloopt netjes en snel, bij vragen regelen ze vrijwel direct alles voor je. Top!" 

Irene

4star.png

"Een goede ervaring over het algemeen. Het thuis studeren bevalt me erg goed en ik vind het prettig dat ik de vrijheid heb om mijn studie zo in te delen zoals het voor mij goed uitkomt."

Sabine

Foodblogster Sabine volgt de HBO Bachelor Toegepaste Psychologie naast haar blog OhMyFoodness