Omschrijving

Programmeer je eigen app!

Heb jij altijd al je eigen app willen bouwen? Dan is de opleiding Basis programmeren iets voor jou. In deze opleiding leer je eenvoudige applicaties te programmeren (bijv. softwareprogramma’s en apps). Allereerst ga je van start met de basisbeginselen en ontdek je de verschillende vaardigheden die daarbij komen kijken. Daarna ga je zelf aan de slag met ontwerpprincipes, structuren en programmeertalen. Uiteindelijk ben je in staat om een eenvoudige applicatie te ontwikkelen. Een mooie aanvulling op je cv!

Let op: voor deze opleiding gelden bepaalde toelatingseisen.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Waarom een erkend MBO-certificaat?

De opleiding Basis programmeren is een keuzedeel binnen verschillende opleidingen van het NTI MBO-College. Keuzedelen zijn een essentieel onderdeel van een erkende MBO-opleiding, waarmee je je kunt verdiepen of verbreden in specifieke beroepsvaardigheden. Dit keuzedeel is echter uniek, omdat het door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ook afzonderlijk erkend is. Hierdoor ontvang je een officieel erkend MBO-certificaat. Dit certificaat biedt een erkend bewijs van jouw deskundigheid, waarmee je niet alleen je vakkennis en vaardigheden vergroot, maar ook je waarde op de arbeidsmarkt. Perfect om je cv te versterken en in korte tijd je inzetbaarheid te vergroten.

Geef jouw 2025 een boost!

Ieder jaar komen ze weer terug, de goede voornemens. Bij NTI helpen we je graag jouw jaar goed te beginnen en daarom krijg je bij inschrijving drie “Goede voornemens trainingen” cadeau. Deze trainingen zijn speciaal gemaakt om de goede voornemens die ieder jaar weer worden gesteld, nu echt waar te maken. Start dit jaar slim met de trainingen:

  • Stressmanagement
  • Mindfulness
  • Gezond & fit

Inhoud

Inhoud

Wat leer je?

Heb je nog weinig of geen programmeerkennis? Dan is deze opleiding Basis programmeren een mooie uitdaging voor jou. Je doet kennis op over hoe het programmeren werkt. Je duikt daarbij in onderwerpen als: verschillende programmeertalen, softwareontwikkelingsmethodieken, soorten programmatuur en testtools. Daarnaast ben je na deze opleiding in staat om eenvoudige applicaties te testen op fouten en deze fouten daarna op te lossen. Om ervoor te zorgen dat je up-to-date bent, nemen wij je mee in de nieuwste ontwikkelingen rondom applicatieontwikkeling.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:

  • Verschillende programmeertalen
  • Concepten van programmeren
  • Softwareontwikkelingsmethodieken
  • Soorten programmatuur
  • Testmethodieken en testtools
  • Lezen van technische ontwerpen, stroomdiagrammen en ontwerpeisen

Innovatieve en gepersonaliseerde leeromgeving

Tijdens de opleiding Basis programmeren maak je gebruik van jouw persoonlijke digitale leeromgeving. In de online leeromgeving vind je uitdagende oefeningen, live e-colleges, video’s en lesmateriaal. Lees meer over de online leeromgeving.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een studieplanning. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Toelating

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de opleiding Basis programmeren dien je in het bezit te zijn van een van de volgende diploma's of bewijzen:

  • Diploma MBO-niveau 1
  • Diploma vmbo (K, G, T of basis)
  • Diploma lbo, vbo, mavo, mavo-vbo, havo, vwo
  • Een overgangsbewijs havo of vwo naar het vierde leerjaar

Niet de juiste diploma’s? Doe de gratis toelatingstoets!

Slaag je voor deze toelatingstoets en ben je minimaal 18 jaar, dan mag je starten met de MBO-opleiding van jouw keuze. Goed om te weten: als je binnen 14 dagen na ontvangst van de uitslag start met een MBO-, basisopleiding of keuzedeel van NTI, krijg je de kosten van de toelatingstoets terug. Lees meer over de MBO-toelatingstoets.

Examen

Afronding

Je sluit de opleiding Basis programmeren af met een theorie-examen en de Proeve van Bekwaamheid. Dit is een praktijkexamen waarin je laat zien dat je kunt toepassen wat je hebt geleerd. De Proeve wordt afgenomen bij jouw stagebedrijf.

Examenkosten

De examenkosten bedragen € 39,17 per maand.

Ontvang een officieel erkend MBO-certificaat

Na succesvolle afronding van de opleiding Basis programmeren ontvang je een officieel MBO-certificaat. Het certificaat is erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en wordt geregistreerd in het diplomaregister van DUO. Een waardevolle aanvulling op je cv dus, waarmee jij je onderscheidt op de arbeidsmarkt!

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij het NTI MBO-College profiteer je van een uniek all-in concept. Studiemateriaal, afstuderen, diplomering, reprorecht en hand-outs zijn allemaal inbegrepen in de prijs. Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten. Bovendien mag je jouw opleiding gratis verlengen!

Kosten Basis programmeren 7114

Het lesgeld is inclusief
  • Alle benodigde studieboeken
  • Praktijkdagen
  • Begeleiding tijdens je hele studie
  • Gratis verlenging van je studieduur
  • Jouw felbegeerde diplomering

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Hoe start ik de opleiding?

1

Inschrijfbevestiging

Je ontvangt een e-mail met inschrijfbevestiging, je studentnummer en inloginstructies voor de leeromgeving.

2

Inloggen leeromgeving

Gefeliciteerd, je kunt nu starten in de leeromgeving.

3

Starten met de eerste module

Na het aanmelden voor de startmodule in de leeromgeving kun je meteen beginnen.

Schrijf je nu in en start met de opleiding

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.